Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator Přihlášení pomocí PINU | Chromebooky do škol

> Blog > Přihlášení pomocí PINU

Přihlášení pomocí PINU

Ve školství existují situace, kdy je výrazně lepší se přihlašovat pomocí pinu než pomocí hesla. Zejména u malých žáků prvního stupně může být dlouhé vypisování hesla příliš obtížné a PIN může vše usnadnit a zejména zrychlit. Ukažme si, jak toto nastavení aktivovat. Nezapomeňte, že pro první nastavení bude u malých žáků nutná asistence učitele.

Aktivace PINU správcem

Jako správce Google Workspace musíte nejprve povolit uživatelům přihlašování pomocí pinu. V admin consoli klikněte na ikonu zařízení a zde v sekci Zařízení – Chrome – Nastavení – Uživatelé a prohlížeče (viz obrázek níže) najděte položku Zabezpečení. Bohužel hledání pomocí vyhledávací lišty není vždy spolehlivé a výsledek pravděpodobně nenaleznete. 

Zde aktivujte v sekci Zabezpečení tzv. Rychlé odemknutí, tedy přihlášení pomocí PINu či otisku prstu (rovnou aktivujte i přihlášení pomocí Otisku. Není důvod, aby toto přihlášení bylo deaktivováno). Nové nastavené uložte. Doporučujeme nastavení provést pro celou doménu. Opět není důvod, aby si všichni uživatelé ve vaší doméně nemohli toto nastavení (pokud se sami rozhodnou) sami aktivovat.

Zapnutí PINu v admin consoli

Aktivace PINU uživatelem

Pro první přihlášení budete potřebovat přihlašovací údaje k účtu Google. Tomuto se bohužel nevyhnete a neexistuje prozatím možnost, jak tuto službu aktivovat přes vzdálenou správu. Po přihlášení klikněte v pravém dolním rohu na „čas“ a následně klikněte na ikonu ozubeného kola. Popřípadě můžete využít funkci rychlého hledání pomocí speciálního tlačítka pro vyhledávání na klávesnici.

V části Účty vyhledejte položku Zámek obrazovky a přihlášení (viz obrázek níže) a opět zadejte své heslo.

V sekci účty vyhledejte položku „Zámek obrazovky a přihlášení“
Znovu napište heslo

Nyní již stačí postupovat dle našeho videonávodu.

Vykročte správným směrem ještě dnes!

Zvolte nejlepší IT řešení pro vaši školu co nejdříve! Google for Education vás nezklame.

Napište nám Zavolejte nám
Top